ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

2019-10-02 22:41

 

Άκου απάντησε…  Δεν έχω ιδέα πώς να προσεγγίσω τη ζωή μου. Το δράμα μου όπως και το δράμα όλων των ανθρώπων, εκτυλίσσεται εκεί πάνω, στο μυαλό μου. Και δεν νομίζω ότι μπορείς να περιγράψεις το δράμα του νου. Το μόνο που υπάρχει είναι όσα κάνουν οι άνθρωποι. Το θέμα είναι πάντα τι κάνουν, κι όμως ο νους είναι το μέρος όπου λαμβάνουν χώρα οι μάχες, οι τραγωδίες και οι κωμωδίες που καθορίζουν η ζωή τους… Πάντα οι κινήσεις κλέβουν παράσταση, ενώ το κυρίως δράμα, το θέατρο του νου, εκτυλίσσεται πίσω από την αυλαία. Σκιές στο σπήλαιο.

Σελ.367

…Μία μεταφορά είναι χρήσιμη μόνο αν μετασχηματίζει τα τεκταινόμενα, εμπλουτίζοντας τα, κατά κάποιον τρόπο. Δεν σου λέει τι ακριβώς συνέβη, πότε συνέβη και γιατί συνέβη. Μία φευγαλέα σκέψη θα μπορούσε να συγκριθεί με ένα πλοίο στον ορίζοντα. Ωστόσο ένα καράβι στον ορίζοντα δεν θα μπορούσε ποτέ να συγκριθεί με μία φευγαλέα σκέψη…

Αν οι μεταφορές βελτιώνουν την κατάστασή μας το κάνουν επειδή μας βοηθούν να ανατρέξουμε σε μία οικεία κατάσταση πράγμα που σημαίνει ότι μία μεταφορά δεν σε κάνει να πλησιάσεις περισσότερο κάτι. Οτιδήποτε νέο βρίσκεται στα όρια του οπτικού μας πεδίου, μες στο σκοτάδι, κάτω από τη γραμμή του ορίζοντα οπότε τίποτα νέο δεν είναι ορατό, παρά μόνο υπό το φως των όσων γνωρίζουμε.

Σελ.369

Από το…ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥ Rahman,_Zia_Haider. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΛΙΣ ,ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΤΟ 2018 ήταν ο ΣΤΟΝΕΡ. ΤΟ 2019 είναι αυτό !