ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΜΕ Μ1

2021-12-04 00:59

Ο Δεκέμβριος είναι μήνας αρρενωπός, φοράει ένα κόκκινο χιτώνιο, μαύρες μπότες, έχει μακριά μαλλιά και κουβαλάει ένα τυφέκιο Μ1. Στις βαθιές του τσέπες έχει δύο γεμιστήρες με 8 σφαίρες η κάθε μία. Σε μια άλλη βρίσκεται ένας μεγάλος σουγιάς διπλωμένος.

Δεν έχει τίποτα στο παρουσιαστικό του μιλιταριστικό ή αιμοβόρικο. Κουβαλάει το παλιό αλλά πάντα αξιόπιστο Μ1, σαν ένα απαραίτητο καθημερινό αξεσουάρ. Όπως εσείς έχετε το έξυπνο κινητό σας.

Είναι σοβαρός, με σταθερό βηματισμό. Αλλά καθώς περνούν οι μέρες και η χρονιά βαίνει προς το τέλος της, γίνεται πιο εύθυμος, γρήγορος, σπιρτόζος αλλα και προσεκτικός.

Οι γιορτές του τέλους του Δεκέμβρη που είναι και το τέλος κάθε έτους, ασφαλώς ταιριάζουν με τη πορφυρή ενδυμασία και τις βαριές μαύρες χειμωνιάτικες μπότες, χρειάζονται όμως ιδιαίτερους χειρισμούς, ευαισθησία και ένα υπεύθυνο νιάξιμο για την τους ανθρώπους, τα ζώα, τα δάση και τα ύδατα.

Οι άνθρωποι γίνονται πιο ευάλωτοι εκεί προς τα Χριστούγεννα. Οι οικογενειάρχες τέτοιες μέρες είναι νευρικοί και ευερέθιστοι, τα παιδιά πιο ζωηρά και γεμάτα προσδοκίες, οι γυναίκες προσέχουν περισσότερο την εμφάνιση τους, ακόμα και οι πιο ατημέλητες κλείνουν ραντεβού στο κομμωτήριο.

Ο Δεκέμβρης περιπολεί πάνω απ` τα κεφάλια των ανθρώπων σαν ακοίμητος, συνετός φρουρός.

Καθώς τελειώνει, βγάζει τις γεμιστήρες, διαλέγει μια και την τοποθετεί στη θαλάμη του όπλου, είναι έτοιμος.

Μόλις φανεί ο θρασύς Ιανουάριος ήρεμα οπλίζει.

Ξέρει εκ πείρας τι κουβαλάει αυτός ο αλαζόνας. Οι θνητοί πάνε για ψώνια, βαδίζουν προς το γιορτινό σπιτικό τους, φοράνε τα καλά τους ρούχα και κουνώντας τα κεφάλια τους λένε μεταξύ τους, κάθε πέρσι και καλύτερα.

Ο Δεκέμβρης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα κοιτάξει τον πλανήτη με μια ήρεμη στοργή και θα σηκώσει το ντουφέκι του για να ρίξει στον Γενάρη.

Δεν έχει καμιά αβιφολια ότι είναι ένα σαδιστικό καθίκι, αρκεί μόνο να τον πετύχει κατάστηθα.

Δύσκολο, αλλά καλό είναι πάντα να ελπίζει κάποιος.

Κ.Β. 3/12/2021